Sieniretki 12.09.2020

Vaasan Ladun ja Vaasan Sieniyhdistyksen yhdessä  järjestämälle sieniretkelle  Pilvilammella  La 12.9 osallistui 25 innokasta sienestäjää.

Aamulla tuli vettä taivaantäydeltä ja vähän arvelutti joudutaanko peruuttamaan retki. Sopivasti lähdettäessä vesisade loppuikin kokonaan.

Opastetulla sieniretkellä liikuttiin uutta Marranpolkua ympäröivässä maastossa. Mukana oli aloittelijoiden lisäksi myös kokeneita sienimetsällä kävijää.
Sieniyhdistyksen Matti Kyröläinen opasti ja kertoi eri sienilajien ja sienien oikeanlaista tunnistamista tuntomerkkien kuten, muoto , väri, kuviointi, korkeus, haju, ja elinympäristö jne. perusteella. Useat syötävät sienet täyttivät sienikoreja. Herkkutatit, kangashaperot, suppilovahverot, kantarellit ym.

Matti esitteli myös kaksi tappavan myrkyllistä metsän sienipahista, valkokärpässieni ja suippumyrkkyseitikki. Kannattaa ottaa selville noiden sienien tunnistaminen.

Retken lopuksi kokoonnuimme Närvänmutkan tulipaikalle. Vaasan Latu tarjosi Pekan grillaamia makkaroita  osallistujille. Matti tarkisti vielä lopuksi, että sienisaaliit  olivat syötäväksi kelpaavia.

Pekka jakoi  kotiin vietäväksi kirjasen Suupaloja seitsemästä sienestä

Kiitos Matti Kyöläiselle kaikenkattavasta opastuksesta.

Kuvaa klikkaamalla suurennos !

Tappavat valkokärpässieni ja suippomyrkkyseitikki