Alppivaellus Itävalta 1.– 8.7. 2020

 Mukaan mahtuu kymmenen ensin ilmoittautunutta retkeläistä.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut ArtoLehtineva,

arto.lehtineva@evl.fi;    p. 044-4808222. 

Alppivaellus Ramingsteinissa Itävallassa

1. – 8.7.2020

Eräkerho Kaltio järjestää vaellusmatkan Itävaltaan, Ramingsteiniin 1.-8.7.2020. Varhain keskiviikkoaamuna 1.7. vaellusryhmä matkustaa yhdessä rippikouluryhmän kanssa lentäen Vaasasta Helsingin kautta Muncheniin. Sieltä jatkamme Ingves-Svanbäckin bussilla Dachaun keskitysleirin kautta Ramingsteiniin. Rippikoulu majoittuu Itävallan evankelisen kirkon kurssikeskuksessa, ihan aidossa linnassa, Burg Finstergrunissa. Vaellusryhmä asettuu paikalliseen hotelli Durigoniin. Hotellipaketti sisältää majoituksen kahden hengen huoneissa puolihoidolla (aamiainen ja päivällinen).
Matkan alustava hinta on 1300,- € hengeltä.

Päiväohjelma: Aamupalalle on hyvä mennä viimeistään klo 8.00, jotta päivän retkelle päästäisiin klo 9 aikoihin. Retkipäiviin tarvitaan eväät tai vaihtoehtoisesti joinakin päivinä on mahdollisuus ostaa lounasta alppimajoilta. Tämä ruokailu tai eväspaketti ei sisälly hintaan, vaan kukin joutuu hankkimaan lounastarpeensa. Retkeltä palattuamme odottaa runsas päivällinen hotellin ravintolassa. Iltapalaa ei ole tarjolla, joten sellaista kukin voi hankkia kylän kaupasta. Iltaisin ryhmä kokoontuu purkamaan päivän kokemuksia ja suunnittelemaan seuraavan päivän ohjelmaa. Aikaa voi ja kannattaakin käyttää myös paikalliseen kulttuuriin tutustumalla. Kunnon lepo on myös tarpeen retkipäivistä palautumiseen.

Viikko-ohjelma: Retkemme ohjelma nivoutuu rippikoululaisten ohjelmaan siten, että kun heillä on opiskelupäivä linnassa, retkiryhmällä on vaelluspäivä. Kun rippikoulu lähtee retkelle, vaeltajat voivat nousta samaan bussiin ja nauttia retken antimista. Alustavan suunnitelman mukaan rippikoululaisilla on kolme opiskelupäivää linnassa, joten ne ovat kaltiolaisille vaelluspäiviä.
Heti torstaina 2.7. on lähiretkipäivä, jolloin kavutaan tutustumaan linnaan ja jatketaan kylän lähialueille. Toisena riparilaisten opiskelupäivänä matkataan paikallisjunalla lähikaupunkiin ja patikoidaan sieltä takaisin.  Kolmantena opiskelupäivänä bussi voi viedä ryhmän vähän edemmäksi vaelluskohteeseen, jossa päivä kuluu retkeillen ja illan suussa palataan bussilla takaisin. Yhteisistä retkistä rippikoulun kanssa yksi on vaelluspäivä. Tuolloin bussi vie koko porukan puolen tunnin päähän Mauterndorfiin, josta noustaan kabiinilla vuorelle ja vaelletaan koko päivä omissa ryhmissämme hienoissa maisemissa. Sään salliessa on mahdollista kavuta 2400 m korkealle huipulle.  Vaelluksen tehtyämme laskeudumme kabiinilla bussille. Toinen yhteinen retki suuntautuu Bischos­hofenin mäkiurheilukeskuksen likelle jääluolaan. Eisriesenwelt on todella vaikuttava nähtävyys, johon vaeltajilla mahdollista tulla rippikoulun mukana. Mikäli joku ei halua nousta jääluolalle, on mahdollista jäädä alakylälle tutustumaan vaikkapa upeaan linnaan. Hissiliput ja pääsymaksut sisältyvät hintaan. Viimeisenä yhteisenä retkipäivänä suunnataan Willachin kaupunkiin, josta löytyy niin ostosmahdollisuuksia kuin vanha viehättävä historiallinen kaupunkikeskus.

Kotimatka 8.7.: Aamupalan ja pakkaamisen sekä lastaamisen jälkeen otetaan suunta kohden Munchenin lentokenttää. Aikatauluista ei tällä kohdin tarvitse olla huolissaan, sillä kuljettaja huolehtii, että olemme ajoissa perillä lentoa odottamassa. Lennämme illalla Helsinkiin ja sieltä viimeisellä lennolla Vaasaan, jossa kone olisi aikataulun mukaan torstain 9.7. puolella klo 1.00. Kentältä kaupunkiin ei ole yhteistä kuljetusta.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut ArtoLehtineva,

arto.lehtineva@evl.fi; p. 044-4808222.