Hyvinvointia luonnosta 10.8.2019

 

 

Lauantaina 10.8 vietettiin aurinkoinen hyvinvointiretki Pilvilammen maisemissa.
 

Suomen Latu ry:n  Elli Keisteri-Sipilä vei Latulaiset ohjatulle aistiretkelle.


Paikalle oli saapunut 17 retkeilijää,joista Pauli ja Jari  toimi loistavina nuotiomestareina. Alkuun teimme 1,5 tunnin hyvinvointiretken luontopolulla. Pysähdyimme matkalla tekemään Metsämieli-harjoituksia, joissa mm. rentouduttiin, rauhoituttiin ja pohdittiin hyviä tekoja.

Puolessa välissä tehtiin myös risujumppa. Tavoitteena tällä retkellä oli kävellä mahdollisimman rauhallisesti ja luonnosta nauttien kaikilla aisteilla. Osa ryhmäläisistä käveli polun paljan jaloin tuntien luonnon eri materiaalit vahvasti jalkojen alla. Retken lopuksi näimme leikkisät oravanpoikaset kuusen rungolla.

Retki päättyi nuotiopaikalla, jossa nautimme eväitä ja puhuttiin Vaasan Ladun toiminnasta retkeläisille, joille Vaasan Ladun toiminta ei ollut niin tuttua.Muutama uusi jäsenkin liittyi mukaan.

Ruokatauon jälkeen rauhoituttiin vielä piirin puiden ja kivien juureen. Kuunneltiin rauhallinen Metsälaulu ja puhuttiin luonnon hyvinvointivaikutuksista. Lopuksi etsittiin luontokorteista mieluisa maisema tai yksityiskohta ja käytiin loppupiirissä läpi kuvat.

Kävelimme vielä yhdessä lähtöpaikalle ja saimme muutaman innostumaan Metsämieli vertaisvetäjä-koulutuksesta. Ehkä tulevaisuudessa Vaasan Ladulla tulee jatkossakin luontohyvinvointiretkiä.