#UlkonaKuinLumiukko 24.-25.2. 2018

#UlkonaKuinLumiukko tapahtuma Pilvilammella 24.-25.2. 2018
 

Ulkona kuin lumiukko-tapahtuma Pilvilammella keräsi viikonloppuna satoja perheitä.

Vaasan Latu järjesti viikonloppuna Pilvilammella Ulkona kuin lumiukko-tapahtuman, johon perheitä läheltä ja kaukaa osallistui satamäärin. Päivien aikana voi tuunata omaa lumiukkoa tai -akkaa , osallistua Muumihiihtokouluun, ajella moottorikelkan vetämässä reessä tai vain muuten ulkoilla hiihtäen, kävellen tai luistellen. Tarjolla oli koko tapahtuman ajan purtavaa sekä mahdollisuus myös grillata itse makkaransa ulkotulipaikalla.

Lauantaina tapahtumassa tuunattiin lumiukkoja ja -akkoja Katja Leppäahon hanurimusiikin tahdissa. Soittaminen onnistui kovasta pakkasesta huolimatta. Sunnuntaina Markku Mantere voiteli halukkaiden suksia sekä neuvoi voitelussa ja muutoinkin suksien huoltoon ja hankintaan liittyvissä asioissa. Lisäksi saatiin kokeilla erilaisia suksia, joista uusimpina karvapohjasukset.

Muumihiihtokouluun osallistui lukuisa määrä lapsia, pienin kolmivuotias, kertoo Arja Nukala.

Puheenjohtaja Pekka Uusi-Hakalan mukaan tapahtuma oli jo toinen ennen hiihtolomaviikkoa. Viime talvena hiihdettiin maailman suurinta hiihtokoulua, nyt tuunattiin omia lumiukkoja. Tapahtumista on tarkoitus tehdä jokavuotinen, riippuen tietenkin säistä, lupaa Uusi-Hakala. Hän on iloinen, että tänä vuonna talvi on ollut ulkoilijoiden ja talviliikunnan harrastajien kannalta suosiollinen.

Viikonlopun tapahtumalla juhlitaan tänä vuonna 80 vuotta täyttävää Suomen Latua ja samalla 20 vuotta täyttävää Vaasan Latua, kertoo Pekka Uusi-Hakala. Hän kiittää tapahtuman onnistumisesta myös osallistujien lisäksi omaa ahkeraa talkooväkeä.