Unelmien liikuntapäivä 10.5.2018


Unelmien liikuntapäivää vietettiin pyöräillen upeassa kesäsäässä.

 

Unelmien liikuntapäivää vietettiin pyöräillen helatorstaina 10.5. Pilvilammen maastossa Vaasassa hienossa kesäsäässä. Paikalle oli saapunut satoja osallistumaan ohjattuun toimintaan. Tarjolla oli lenkkejä maastossa sekä pyöräkrossiradalla aloitteleville ja vähän kokeneimmillekin maastopyöräilijöille. Läskipyöriä sai koeajaa ja ne olivat vilkkaassa käytössä koko tapahtuman ajan. Linnnpönttöjä ripustettiin Vaasan Ladun nikkareiden Pauli Rantasen, Kari Kujalan ja Markku Peuralahden avustuksella 30 kappaletta Pilvilammella luontopolun varteen ja Närvänmutkaan tulipaikan metsään. Jokainen pönttö nimikoitiin halukkaan lapsen mukaan ja jokainen heistä osoitti puun, mihin juuri hänen pönttönsä piti ripustaa. Näin lapset voivat jälkikäteen käydä seuraamassa, mikä lintu ensimmäisenä ehtii pesänsä juuri hänen pönttöönsä rakentaa. Seikkailurata tunnistamistehtävineen oli käytössä 3 – 7-vuotiaille ja lopuksi Närvänmutkaan suunnattiin paistamaan Vaasan kaupungin tarjoamaa makkaraa ja mehua sekä pelaamaan frisbeegolfia. Isännöinnistä tulipaikalla vastasi itseoikeutettuna karhupuvussa Jari Närvä, jonka mukaan tulipaikka on saanut nimensä. Jarin isäkin on aikanaan kaupungin metsurina hoitanut myös Pilvilammen alueen metsiä.

Pikkukarhun pukua sovitti myös 9-vuotias Aatu Sahlberg, joka oli saapunut paikalle äitinsä Niina Ahosen, isänsä ja isovanhempien kanssa. Niina Ahonen kertoi, että Pilvilammen alue on heille ennestäänkin tuttu. Tapahtumasta he olivat saaneet ennakkotietoa netistä, facebookista sekä Pohjalaisesta.

Vaasan Ladun puheenjohtaja Pekka Uusi-Hakala oli tyytyväinen sekä väkimäärään että säähän. Hänen mukaansa Närvänmutkan tulipaikka sijaitsee on erittäin suotuisalla ja kauniilla paikalla Pilvilammen rannalla. Sinne on helppo myös lapsiperheiden saapua ja nauttia luonnosta ympäri vuoden makkaranpaiston ja eväiden syönnin lomassa. Vaasan Latu on ottanut vuoden alusta tämän kaupungin omistaman tulipaikan huollon haltuunsa. Tulipaikan vieressä on molokki-jäteastia ja kesän talkoiden aikana paikalle tullaan rakentamaan myös puucee ja puukatoksia, ilmoitti puheenjohtaja.

Pilvilammen ulkoilualuetta kehitetään ja rakennetaan edelleen. Patikkapolkualuetta laajennetaan ja alueelle rakennetaan kesän aikana myös näkötorni, kertoo Pekka Uusi-Hakala

Eetun Piilo-taukopaikka sai olla viime kesän tihutyöntekijöiltä rauhassa, mutta nyt tihutöitä siellä on viime viikonloppuna taas jo tehty. -Voi kun nämä pojat tajuaisivat, että nämä paikat tehdään ja pidetään kunnossa Vaasan Ladun taklkootyöllä kaikkia ulkoilijoita ja retkeilijöitä varten, toivoo Pekka Uusi-Hakala.

Ulkoilutapahtumasta vastasi Vaasan kaupunki apunaan PolkuPojat sekä Vaasan Latu.

 

Arja Nukala